Antal: 10 portioner
Ingredienser:
1 kg färskpotatis
2 gula lökar
10 rädisor
200 g sockerärtor
1 kruka gräslök
dressing:
1 ägg
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1,5 dl olivolja (eller neutral rapsolja)
1,5 tsk salt
svartpeppar, nymald
Gör så här:
Tvätta och borsta potatisen väl och koka den.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
Ansa lök, rädisor och sockerärter.
Finhacka löken och skiva rädisorna.
Koka upp vatten i en liten kastrull.
Förväll sockerärterna 1 minut.
Häll av vattnet och spola dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av.
Skär gräslöken fint.
Dressing:
Koka upp vatten och koka ägget 3 minuter.
Gröp ur ägget i en hög mixerbägare.
Tillsätt senap och vinäger och mixa ihop.
Tillsätt olivoljan droppvis under gång.
Tillsätt salt och rejält med svartpeppar.
Skär potatisen i bitar och häll över dressingen.
Rör om försiktigt.
Blanda ner hackad lök, sockerärter, rädisor och gräslök.