Ugn: 175 grader, ca 15 minuter + 25 minuter
Ingredienser:
Börja med havrebotten:
175 g smör
3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 dl havregryn
Blanda och lägg i havreskalet:
250 g färska eller frysta blåbär
2 dl blåbärssylt (jag bytte ut mot hallonsylt)
1 msk balsamvinäger
2,5 msk potatismjöl
Knaprig topping:
75 g smör
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker
Gör så här:
Pajskal:
Smält smöret och rör i vetemjöl, strösocker och havregryn.
Tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Topping:
Smält smöret och blanda i havregryn och socker.
Låt svälla ett par minuter och strössla sedan över blåbärsfyllningen.
Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.