Foodish

Viltpaté

Av Maria - 2020-12-20 16:25

Antal: ca 8 portioner

Ugn: 175 grader, ca 1 timme


Ingredienser:

200 gram kycklinglever eller annan fågellever
3 schalottenlökar
200 gram fläskfärs
300 gram viltfärs
2,5 dl matlagningsgrädde
2 ägg
2 msk mjöl
1 tsk timjan
3 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 dl rostade, saltade pistagenötter utan skal (valfritt)
Tillbehör: 150 gram blandad grönsallad
6 msk salladsdressing av olivolja, salt, vitpeppar och citron
2 dl rårörda lingon eller Cumberlandsås


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.

Se till att lever, färs, ägg och grädde är kallt.
Skölj kycklinglevern och finhacka löken.
Mal lever och lök med färsen i en köttkvarn eller kör i någon minut i matberedaren till en smet.
Tillsätt mjölet och ett ägg i taget under omrörning eller mixning.
Tillsätt sedan grädden - droppvis i början - under omrörning eller mixning.
Vänd i salt, svartpeppar, timjan och skalade pistagenötter.
Fyll en avlång form med smeten och grädda i cirka en timme övertäckt med folie i mitten av ugnen.
Ta ut och låt svalna.
Häll bort eventuell vätska.

Ställ kallt några timmar innan servering.

Kan bakas några dagar innan och förvaras i kylen.

Eller frysas.


Servering:

Skölj och plocka salladen och blanda i en skål med god olivolja, salt, vitpeppar och citronsaft.

Servera viltpatén skivad med sallad vid sidan och rårörda lingon eller Cumberlandsås samt saltgurka, syltlök eller picklad rödlök.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards