Foodish

Ugnsbakad falukorv med bostongurka & tomat

Av Maria - 2021-03-06 09:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

Mos:

900 g mjölig potatis

2 dl mjölk

Salt

Peppar


Korv:

550 g falukorv

2 msk senap

2 msk ketchup

1 dl bostongurka

1 dl riven ost

1 msk ströbröd


Tomater & lökdressing:

2 tomater

1 rödlök

2 tsk olja

2 tsk vinäger


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och koka potatisen.


Korv:

Skär skåror i korven med inte ända ner (korven ska hålla ihop i nederdelen).

Lägg den i en ugnssäker form.

Bred på senap, ketchup och bostongurka.

Strö över ost och ströbröd.

Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.


Tomater och lökdressing:

Skiva tomaterna.

Skala och skiva löken.

Blanda löken med olja, vinäger, salt och peppar och servera som dressing till tomaterna.


Mos:

Värm mjölken i en kastrull.

Häll av vattnet från potatisen.

Stöt sönder potatisen och vispa den med mjölken.

Smaka av med salt och peppar.


Servera korven med mos, tomater och lökdressing.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards