Antal: 6-8 bitar
Ugn: 220 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
1 förp smördeg
1 brieost, skivad
1 dl honung
0,5 g saffran
valnötter, hackade
1 ägg, uppvispat
salvia (för garnering)
flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Värm honungen i en kastrull och vispa ned saffran.
Ta bort från värmen.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Häll ut saffranshonungen i små portioner för varje bakelse.
Lägg över två skivor brie och hackade valnötter.
Täck över med utskurna rutor av smördegen och platta till kanterna med en gaffel.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 10 minuter, eller tills bakelserna har fått en gyllene färg.
Toppa med färsk salvia (eller annan färsk ört exempelvis timjan) och snåla inte på flingsaltet.
Njut!