Foodish

Frozen saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Av Maria - 2021-12-14 11:15

Antal: 8-10 bitar


Ingredienser:

200 g pepparkaka
75 g smör
3 ägg
1,5 dl strösocker
300 g Philadelphia Original
3 dl vispgrädde
0,25 g saffran [0,5 pkt]
125 g färska bär, till garnering


Gör så här:

Botten:

Smält smöret i en kastrull.

Krossa pepparkakorna fint i en matberedare.

Häll över smöret och mixa samman.
Klä botten på en springform (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper och tryck ut de mixade pepparkakorna i formen.


Fyllning:
Separera äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål.

Vispa äggulorna tillsammans med sockret tills det blir pösigt.
Tillsätt Philadelphiaosten och saffran i äggulevispet och vispa samman.
Vispa grädden separat och rör försiktigt ner i cheesecakesmeten.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i ytterligare en bunke och vänd försiktigt ner i smeten.

Häll ner smeten i formen och ställ den i frysen över natten.
Ta ut cheesecaken och ställ den i rumstemperatur en stund innan servering.

Dekorera med lingon, röda vinbär eller säsongens bär.


Dessert i glas:
Vill du göra dessert i glas, häll istället upp pepparkakssmulet i 8 serveringsglas.

Häll över cheesecakesmeten och ställ in glasen i frysen.

Dekorera med bär.


Mini-cheesecakes:
Vill du göra mini-cheesecakes blir det ca 10-15 portioner.

Fördela pepparkakssmulet i pepparkaksformar, stansar eller muffinsformar.

Enklast är att använda muffinsformar i silikon.

Häll över cheesecakesmeten och ställ in i frysen.

Tryck försiktigt ur cheesecakesen och lägg upp på serveringsfat.

Dekorera med bär och servera på en gång.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards