Antal: 25 stycken
Ugn: 175 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
50 g smör
0,5 g saffran [1 förp]
110 g ägg [2 st]
85 g strösocker [1 dl]
200 g riven kokos [5,5 dl]
5 g vaniljsocker [0,5 msk]
1 apelsin, rivet skal och lite saft
200 g mörk choklad, smält
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål och tillsätt kokosflingor, vaniljsocker, apelsinzest, lite saft och det smälta smöret.
Rör ihop till en smet och låt stå i minst 20 minuter så att kokosflingorna sväller lite, då får du också lättare fina toppar.
Klicka ut smeten med hjälp av två skedar eller spritsa med en spritspåse, forma sedan till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter för stora toppar, mindre tid för lite mindre toppar.
Ta ut ur ugnen, låt svalna och doppa botten i smält mörk choklad.