Antal: 3-4 portioner
Ingredienser:
500 g grytbitar av lamm (med ben)
smör att steka i
salt, svartpeppar
400 ml rött vin (i matlagning går det finfint med en gammal öppnad flaska, så släng inga slattar, släng dem i en gryta istället)
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
1 dl vatten
200 g champinjoner, klyftade
2 dl matgrädde
50 ml rött vin
1 tsk färsk timjan
1/2 msk Heinz chilisås
1/2 msk kinesisk soja
colorit
salt, peppar
Gör så här:
Bryn köttet på morgonen eller kvällen före, i smör, salta och peppra.
Innan du går hemifrån så häll vin och vatten i Crockpoten, tillsätt vitlök, lagerblad och köttet.
Rör om.
Sätt slowcookern på låg värme, lägg på locket och låt det puttra tills du kommer hem 9-10 timmar senare.
Stek då svampen, salta och peppra.
Lyft upp köttet från grytan, ta bort lagerbladet och reducera såsen tills den tjocknat lite.
Rör ner grädde, soja, chilisås och timjan.
Låt koka upp och tjockna lite till.
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka köttet och tillsätt den stekta svampen.