Foodish

Röd paprikadipp

Av Maria - 2022-09-20 11:00

Antal: 8 portioner

 

Ingredienser:

3 röda paprikor, halverade och urkärnade

2˝ dl cream cheese eller keso

˝ tsk cayennepeppar

salt


Till servering:

Körsbärstomater

Rädisor

Rosésallatsblad

Fasta champinjoner, halverade

Blomkålsbuketter

Selleristjälkar


Gör så här:

Värm upp ugnsgrillen.

Lägg paprikahalvorna med skalsidan uppåt på en bakplåt och grilla dem 10-15 minuter eller tills skalet börjar bli bubbligt och bränt.



Stoppa ner dem med en tång i en plastpåse, knyt ihop påsen och lägg åt sidan tills paprikan är sval nog att hanteras.


Ta ut paprikan ur påsen och dra av skalet.

Grovhacka fruktköttet och lägg det i en matberedare.

Kör det till en slät puré och häll ner den i en serveringsskål.
Rör ner cream cheese eller keso slätt, och rör sedan ner cayennepeppar och salt efter smak.

Täck över med plastfolie och låt stå kallt i kylskåpet fram till servering.


Ställ skålen mitt på ett stort fat och lägg upp tomater, rädisor, rosésallatsblad, champinjoner, blomkålsbuketter och selleristjälkar runtom.

Servera.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards