Foodish

Vaniljpannacotta med mojitomarinerade jordgubbar

Av Maria - 2022-11-17 08:15

Antal: 6 portioner


Ingredienser:

Pannacottan:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1 vaniljstång
2 1/2 gelatinblad

Marinerade jordgubbar:
1 liter jordgubbar
12-15 myntablad
1 1/2 msk råsocker strö
Rivet skal och saft från en liten lime

 

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.

Koka upp grädden och mjölken tillsammans med sockret, vaniljfröna och stången.

Ta kastrullen från värmen.

Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen tills de löst upp sig.

Sila av. Häll upp pannacottan i portionsformar (tex muffinsformar i silikon för enkelt kunna få ut pannacottan och servera på tallrik) och ställ i kylen för att stelna några timmar.

Skölj och skiva jordgubbarna.

Blanda dem med finhackad mynta, råsocker och saft och skal från en lime.

Låt sockret lösa upp sig innan servering.

Smaka av.

Mängden socker och lime kan behöva justeras efter hur söta jordgubbarna är.

Servera jordgubbarna till pannacottan.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards