Foodish

Vitlöksfräst grönkål med mandel

Av Maria - 2022-12-14 16:30

Antal: 6 bufféportioner


Ingredienser:

1,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
4 klyftor vitlök, krossade
300 g grönkål, bladen
0,5 dl sötmandel, grovt hackad


Gör så här:

Häll olivoljan i en mindre kastrull, värm den försiktigt och lägg i vitlöken.
Fräs den på låg värme sås att den inte får färg i 5-6 minuter.
Sila över oljan i en större, vidare kastrull.
Lägg i grönkålen och fräs den i vitlöksoljan på medelvärme ca 8-10 minuter så att den blir mjuk.
Fräs med mandel de sista 2 minuter om du vill, smaka av med salt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards