Ingredienser:
5 msk skånsk senap
2 msk vinäger
2 msk strösocker
0,5 tsk vitpeppar
0,5 tsk salt
2 dl matolja
Inlagd sill:
4 inläggningssillfiléer
0,5 dl ättiksprit 12 %
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
8 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Gör så här:
Koka upp ättiksprit, socker och vatten.
Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad.
Ta av från värmen och låt kallna. Kyl lagen.
Skär sillfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en glasburk.
Slå över den kalla lagen och låt stå ett dygn.
Senapssås:
Blanda samman senap, vinäger, socker, salt och vitpeppar.
Vispa i oljan under omrörning. Ställ kallt till servering.
Låt sillbitarna rinna av ordentligt.
Lägg dem i en serveringsskål och slå över senapssåsen.