Antal: 20 stycken
Ugn: 200 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
Mandelmusslor:
50 g mandelmjöl
150 g vetemjöl [2,5 dl]
110 g smör
70 g strösocker [0,75 dl]
15 g äggula [1 st]
Saffrans- och chokladchantilly:
150 g vit bakchoklad
250 g grädde [2,5 dl]
0,5 g saffran [1 förp]
hjortronsylt
Gör så här:
Mandelmusslor:
Blanda alla ingredienser i en matberedare eller för hand till en deg, plasta och låt vila i kylen i 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader, pensla formarna med smält smör.
Dela degen i 20 lika stora bitar och tryck ut dem i formarna ända upp på kanterna.
Grädda formarna mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Ta ut kakorna ur ugnen och stjälp försiktigt upp kakorna ur formarna medan de är varma.
Chantilly:
Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke.
Koka upp grädde och saffran och häll över chokladen.
Vispa tills all choklad har smält och vätskan är jämn och fin.
Kyl över natten. Vispa upp till en krämig och fin konsistens före servering.
Servera i mandelmusslor med hjortronsylt.