Foodish

Lasagne (Glutenfritt + LCHF)

Av Maria - 2023-01-21 12:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, 15-20 minuter


Ingredienser:
½ sats pasta enligt recept nedan skuren till lasagneplattor
1 gul lök, hackad
400 g nötfärs eller quornfärs
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk färsk timjan eller 1 ½ tsk torkad
1 msk fond
2 vitlöksklyftor, rivna/pressade
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
4 dl crème fraiche
100 g riven parmesanost eller 200 g smulad fetaost


LCHF-pasta/glutenfripasta, 2 plåtar:
4 ägg
1 dl vatten
½ dl fiberhusk
2 msk kokosnötsmjöl
2 tsk salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225º.

Stek löken lite mjuk, tillsätt färsen och bryn allt en stund.

Tillsätt tomater och samtliga kryddor.

Låt sedan koka under lock i 15 minuter.

Blanda samman crème fraiche med riven parmesan eller smulad fetaost.
Ringla lite olja i botten på en ugnsform.

Bred ut en tredjedel av köttfärssåsen i botten, täck med en tredje del av lasagneplattorna och bred en tredjedel crème fraicheröran ovanpå.

Upprepa detta ytterligare två gånger.

Gratinera mitt i ugnen i 15-20 minuter.



LCHF-pasta/glutenfripasta:

Sätt ugnen på 150°.

Mixa ihop ägg, vatten, fiberhusk, kokosnötmjöl och salt.

Låt stå och svälla i 10 minuter.

Blanda en gång till.

Dela degen på två och kavla ut tunna plattor av degen i omgångar mellan två oljade bakplåtspapper. Varje deghalva räcker till en hel ugnsplåt.

Dra av det översta bakplåtspappret och grädda plattorna en i taget i 9-10 minuter.

Skär pastan till önskad form.

Jag gjorde lasagneplattor av min, men det går även att gör tex fettuccine.
Använder du inte all pasta vid samma tillfälle så rulla ihop den i bakplåtspappret och lägg i en plastpåse i kylen där den klarar sig ett par dagar eller frys in den.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards