Ugn: 200 grader, ca 10 minuter + ca 20 minuter
Ingredienser:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
1 dl socker
1 krm salt
3 - 4 dl röda vinbär
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop smör och mjöl, häll i vattnet och arbeta till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (ca 24 cm).
Låt formen stå i kylen i ca 30 min.
Nagga med en gaffel och förgrädda pajen i ca 10 min.
Blanda grädde, sirap, socker och salt i en vid kastrull.
Låt det koka utan lock till en simmig konsistens 20 min.
Lägg vinbären i pajskalet och häll över smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Låt pajen kallna och garnera sedan med några vinbärsklasar
Servera med vispad grädde eller glass.