Foodish

Påskskinka

Av Maria - 2023-03-02 14:00

Antal: 15 bufféportioner

Ugn: 175 grader + 250 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

2 kg rimmad, benfri skinka
1 msk torkad timjan

Griljering:
1 msk rapsolja
1 msk kinesisk soya
1 msk osötad senap
2 msk finhackad färsk/fryst persilja
1 tsk torkad timjan

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.

Skölj skinkan i rinnande vatten.

Torka av den.

Lägg skinkan på ett stort ark aluminiumfolie och stick en köttermometer i den tjockaste delen.

Strö över timjan och svep om folien så att du kan se termometern.

Lägg skinkan i en långpanna och sätt in den mitt i ugnen.

Tag ut den när termometern visar 70°. Beräkna 70-85 minuter per kilo skinka.

 

Låt skinkan svalna lite.

Tag bort folien och nätet sedan.

Låt skinkan bli riktigt kall.


Sätt ugnen på 250°.

Skär bort allt fettet från den kalla skinkan.

Blanda alla ingredienserna till griljeringen och bred det över skinkan.

Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards