Antal: 15 bufféportioner
Ugn: 175 grader + 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
2 kg rimmad, benfri skinka
1 msk torkad timjan
Griljering:
1 msk rapsolja
1 msk kinesisk soya
1 msk osötad senap
2 msk finhackad färsk/fryst persilja
1 tsk torkad timjan
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Skölj skinkan i rinnande vatten.
Torka av den.
Lägg skinkan på ett stort ark aluminiumfolie och stick en köttermometer i den tjockaste delen.
Strö över timjan och svep om folien så att du kan se termometern.
Lägg skinkan i en långpanna och sätt in den mitt i ugnen.
Tag ut den när termometern visar 70°. Beräkna 70-85 minuter per kilo skinka.
Låt skinkan svalna lite.
Tag bort folien och nätet sedan.
Låt skinkan bli riktigt kall.
Sätt ugnen på 250°.
Skär bort allt fettet från den kalla skinkan.
Blanda alla ingredienserna till griljeringen och bred det över skinkan.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter.