Antal: 4 portioner
Ingredienser:
800 g grytbitar av nötkött
2 morötter
1 gul lök
2 stora nävar champinjoner
2 lagerblad
4 persiljekvistar
4 rutor 70% choklad
1 dl rött vin
4 msk tamarisoja
1 msk lantbuljong
1½ dl vatten
Salt
Peppar
Servering:
Vinbär, från frysen eller rårörda lingon
Potatis
Gör så här:
Bryn köttet i en stekgryta.
Salta och peppra.
Skala morötterna och skär dem i bitar.
Fräs och lägg dem i grytan tillsammans med köttet.
Häll på buljong, tamarisoja, vin, kryddor och lägg i chokladbitarna.
Låt småkoka i 10 minuter, skumma av.
Skala och skär löken.
Putsa och dela champinjonerna, lägg dem i grytan och låt sjuda i 10 minuter.
Servera med kokt potatis och vinbär som du tagit fram från frysen eller rårörda lingon.