Foodish

Kålpudding på klassiskt vis

Av Maria - 2023-11-05 08:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 175 grader, ca 45 minuter


Ingredienser:

1 kålhuvud (1,5-2 kg)
2 msk matfett
salt och peppar
2 msk sirap
600 gram blandfärs
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

 

Gör så här:

Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken.

Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta.

Lägg i kålen och bryn den lätt.

Rör om så att kålen inte bränns.

Salta och peppra lätt.

Ringla över sirap.

Ställ åt sidan medan du blandar färsen.

Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar.

Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form.

Bred över färsen och täck med resten av kålen.

Grädda i ca 45 minuter, 175 grader.

Servera med potatis och lingonsylt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards