Foodish

Vinbärspaj med maräng

Av Maria - 2023-11-12 06:45

Antal: 10 bitar

Ugn: 200 grader, 12-15 minuter + 175 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

150 g vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk strösocker
125 g smör

Fyllning:
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl florsocker
1/2 citron (rivet skal)
2 dl röda vinbär
1/2 msk potatismjöl eller maizena

Maräng:
2 st äggvitor
1 dl strösocker

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda smör, mjöl, socker och havregryn i matberedare eller för hand.

Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Nagga degen med en gaffel och låt vila en stund i kylen.

Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.

Sänk ugnsvärmen till 175°.

Gör under tiden fyllningen.

Blanda crème fraiche, florsocker och rivet citronskal.

Bred ut krämen i det förgräddade pajskalet.

Fördela vinbären blandade med potatismjöl eller maizena över.

Maräng:

Vispa äggvitorna till skum.

Tillsätt sockret under fortsatt vispning till en seg och blank maräng.

Klicka ut marängsmeten över vinbären.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills marängen stelnat och fått lite färg.

Serveras lite ljummen.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards