Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 45 minuter
Ingredienser:
900 g kålrot
100 g morot
4 dl skinkspad
1 msk vetemjöl
1,5 dl vispgrädde
1,5 msk sirap
0,5 krm malen ingefära
0,5 krm muskot, riven
1 ägg
2 msk smör
2 msk ströbröd
vitpeppar, några varv från kvarn
Gör så här:
Skär kålrötter och morötter i mindre bitar och koka dem mjuka i skinkspad.
Mosa dem när de är färdigkokta.
Blanda samman vetemjöl och grädde.
Blanda ner ägg, sirap och kryddor och rör ner blandningen i rotmoset.
Sätt ugnen på 200°.
Smörj en eldfast form och lägg i moset.
Släta till ytan och häll över ströbrödet jämnt fördelat.
Klicka över resten av smöret och grädda i 45 minuter.