Foodish

Finsk leverlåda

Av Maria - 2023-12-16 16:30

Antal: 8 portioner

Ugn: 175 grader, ca 90 minuter


Ingredienser:

3 dl grötris
2 dl vatten
5 dl helmjölk
1 pkt Nötlever i bit ca 500 g
2 ägg
2 lök
75 g smör
2 dl sirap
3 tsk salt
1 tsk mejram
1 tsk vitpeppar
2 dl russin


Gör så här:
Koka riset i vatten och mjölk i ca 20 minuter.

Tärna löken i små bitar och bryn i stekpannan.
Skär levern i bitar och sätt i matberedaren med kniv i botten.

Kör levern ca 2 min tills den är finfördelad.

Koka russinen i vatten i ca 5 min, häll bort vattnet.

Smält smör.
Blanda alla ingredienserna med levern.

Häll i en smord ungsform och grädda i ugnen i ca 90 min i 175 grader.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards