Foodish

Skånsk Kalops

Av Maria - 2024-01-12 10:15

Ingredienser:

1,3 kg grytbitar av nöt
2 gula lökar
4 msk vetemjöl
ca 1 liter vatten
4 st lagerblad
14 st kryddpepparkorn
3 st morötter

 

Gör så här:

Bryn köttet i smör direkt i grytan eller i omgångar på stekjärn.

Skala och skär löken i klyftor.

Låt den bryna tillsammans med köttet i slutet.

Strö över vetemjölet och fräs med en kort stund.

Slå på vatten och kryddor.

Koka upp och låt sjuda länge. 

Skala och skär morötterna i grova skivor.

Låt koka med den sista halvtimmen.

Köttet ska vara riktigt mört och gärna falla sönder.

Låt gärna kalopsen stå och puttra i ca 3 timmar.

Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards