Foodish

Apelsin- & basilikasockrade jordgubbar med färskostglass

Av Maria - 2024-09-14 16:00

Antal: 4 portioner

Tid: ca 7 minuter


Ingredienser:

½ liter vaniljglass

1 liter jordgubbar

1 apelsin

½ kruka basilika

2 msk strösocker

1 vaniljstång

1 dl cream cheese naturell


Gör så här:

Ta fram glasspaketet ur frysen.
Skölj, snoppa och dela jordgubbarna och lägg dem i en skål.
Riv det yttersta skalet av apelsinen och pressa ur juicen.
Plocka och strimla basilikan och tillsätt den i jordgubbarna tillsammans med sockret, apelsinskal och juice.
Rör försiktigt om några varv.
Skär glassen i bitar och lägg i en bunke.
Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg i bunken.
Lägg i cream cheese.
Vispa glassen mjuk med en elvisp.
Lägg upp i en skål.
Servera glassen direkt med jordgubbarna.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards