Antal: 2 portioner
Ingredienser:
4 lasagneplattor
250 g åkerskivling, portabellini eller annat smakrik svamp, färsk
1 handfull torkad svamp, t ex Karl Johan eller kantareller
rikligt med smör och olja till stekning
1 vitlöksklyfta
3 timjankvistar (mer till dekoration)
125 g ricotta
några droppar tryffelolja
2 msk finriven parmesan
salt och peppar
Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull stor nog att rymma lasagneplattorna.
Tillsätt salt och lite olja till vattnet, så lasagneplattorna inte klibbar ihop under kokning.
Lägg den torkade svampen i blöt några minuter.
Skiva den färska svampen och stek i omgångar i rikligt med smör och olja på mellanhög värme.
Krama ur den blötlagda svampen och stek den med.
När all svamp är stekt, pressa i en vitlöksklyfta, repad timjan, salt och peppar.
Håll varmt.
Koka pastaplattorna tills mjuka, ca 8-10 minuter.
Blanda under tiden samman ricotta med den rivna parmesanen.
Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
Det ska vara ganska stark (men god) tryffelsmak; hur många droppar beror på koncentrationen av oljan.
När pastaplattorna är klara, ta upp dem med en tång ur vattnet.
Lägg två plattor lite omlott på varje tallrik, långsida mot långsida.
I den ena änden, klicka ut ricotta och toppa med svamp.
Ta den tomma delen av pastaplattorna och vänd över som ett lock.
Bred ricotta på toppen och toppa med svamp, riven parmesan och repad timjan.