Foodish

Glöggmarinerade hallon med mascarponemousse & pepparkakssmul

Av Maria - 2024-12-17 07:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Glöggmarinerade hallon:
2 dl frysta hallon, upptinade
2 msk glögg, gärna starkvin
0,75-1 msk florsocker
 
Vanilj- och mascarponemousse:
100 g färskost
100 g mascarpone
2 msk florsocker (mer om du önskar sötare)
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Pepparkakssmul:
ca 10 pepparkakor
 
Gör så här:
Lägg upp hallonen i en skål och häll på glögg och florsocker.
Rör samman och låt stå och dra.
Häll alla ingredienser till moussen i en bunke och vispa med elvisp samman till en fluffig mousse.
Vispa på så tjocknar den.
Krossa eller mortla pepparkakorna och dela upp i 4-5 serveringsglas. 
Spritsa på den fluffiga moussen och toppa med dom glöggmarinerade hallonen.
Ställ svalt eller servera direkt!
Skall dom inte serveras på en gång rekommenderar jag att inte sätta ner en hel pepparkaka i toppen som garnityr.
Gör det istället precis innan det skall serveras.
Annars blir den mjuk!
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards