Foodish

Glögg- & äpplesill

Av Maria - 2024-12-24 07:30

Ingredienser:

1 förp Abba 5-minuterssill hela filéer
0,5 dl ättiksprit 12 %
ca 2 msk strösocker
0,5 dl vatten
1-2 äpplen (beroende på storlek)
0,5 rödlök, skivad
0,5 granatäpple
1,5 dl glögg
1 kanelstång
4 hela nejlikor
peppar, grovmalen


Gör så här:

Häll av sillspadet och dela sillfiléerna i mindre bitar.

Skala och skiva löken och hacka äpplet i tärningar.
Blanda glögg, vatten, socker och ättikssprit tills sockret löst sig.
Varva sill, lök, kanelstång, granatäpple i en glasburk.

Häll över glöggblandningen så att det täcker sillen.
Sätt in i kylskåp och låt gärna dra något dygn innan servering.

Sillen håller ca 1 vecka i kylskåp.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards