Foodish

Fänkålskryddad brännvinssill

Av Maria - 2025-04-15 19:15

Antal: 8 bufféportioner


Ingredienser:
400 g matjessill

1 dl ättikssprit, 12%

2 dl strösocker

3 dl vatten

1½ tsk hela fänkålsfrön

8 cl kumminkryddat brännvin

1 rödlök

1 morot

½ fänkål


Gör så här:
Skölj sillen, låt rinna av och skär i bitar.

Blanda ättikssprit, socker, vatten, fänkålsfrö och brännvin.

Rör tills sockret löst sig.

Skiva lök, morot och fänkål.

Varva sill, lök, morot och fänkål i en burk.

Häll på lagen.

Låt gärna smakerna mogna i kylen före servering.


En inlagd sill hör till julbordet.

Med matjesill, lök, fänkål och en liten skvätt kumminkryddat brännvin är det så här enkelt att lägga in sin egen goda julsill.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards