Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Köttsoppan:
1 gul lök
Smör eller kokosfett att steka i
500-600 g blandfärs
½ tsk chilipulver
Salt
Peppar
1 stor klyfta vitkål
2 röda paprikor
1 burk krossade tomater
Vatten
Ostkräm:
150 g fetaost
2 dl créme fraiche
Peppar
Basilikablad
Tillbehör:
Några basilika blad
1 liten burk svarta oliver
Gör så här:
Köttsoppan: Finhacka och stek löken mjuk i smör eller kokosfett. Tillsätt köttfärsen och fortsätt steka. Krydda med chilipeppar, salt och peppar. Skär vitkålen i tunna strimlor och paprikorna i bitar och tillsätt dem. Mixa de krossade tomaterna, tillsätt dem och låt det hela koka upp. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Oströra: Mosa fetaosten och blanda med créme fraichen och hackad basilika. Smaka av med peppar.
Servera soppan med fetaoströran, lite svarta oliver och basilikablad.