Antal: 60 stycken
Ugn: 175 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
200 g margarin eller smör
4 1/4 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
Garnering:
3 msk strösocker
Gör så här:
Blanda snabbt samman ingredienserna till degen.
Forma degen till rullar och låt dem ligga på sval plats en stund.
Dela längderna i bitar och forma bitarna till avsmalnade bollar och lägg dem på smord plåt.
Grädda i 175 grader ca 12 minuter.
Rulla de heta kakorna i strösocker.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g torsk eller annan vit fisk
1 ägg
2 dl panko ströbröd
1 tsk flingsalt
neutral olja till stekning
150 g körsbärstomater
½ gurka, i månar
1 liten rödlök, skivad
2 dl majs
70 g babyspenat
2 avokador
2 dl crème fraiche
200 g mini tortilla
1 kruka färsk koriander
Gör så här:
Lägg upp alla grönsaker på serveringsfat eller i skålar.
Mosa avokadon och rör ut med crème fraichen.
Smaka av med salt.
Skär fisken i kuber och salta.
Doppa i lättvispat ägg och sedan i pankoströbrödet blandat med flingsalt.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek kuberna runt om till fin färg.
Låt rinna av på hushållspapper.
Stek bröden i torr panna till fin färg.
Servera fisken i bröden med alla grönsaker.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 gurka
5 tomater
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
½ röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 liten mango
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt
2 dl vatten eller mer för tunnare soppa
10-15 isbitar
Gör så här:
Skala gurkan, skär i mindre bitar.
Klyfta tomaterna.
Skala löken och skär i klyftor.
Skär paprikan i strimlor.
Mixa ovanstående grönsaker med chili och vitlök i några minuter.
Skala och gröp ur mangoköttet.
Låt mixa med övriga ingredienser ca 30 sekunder.
Häll i olja, vinäger, salt och vatten och mixa 30 sekunder till.
Servera med krossad is.
Mango:
Mango innehåller antioxidander, betakaroten, C-vitamin och kalium.
Ingredienser:
1 sats majonnäs-grundrecept
Saltgurka, finhackad
Lite bostongurka
Timjan, finhackad
Persilja, finhackad
Några droppar saft från citron
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda majonnäsen med finhackad saltgurka, en gnutta bostongurka, finhackad timjan och persilja.
Smaka av såsen med några droppar citronsaft, salt och peppar.
Ingredienser:
2 liter björnbär
½ kg strösocker
1 krm natriumbensoat
Gör så här:
Rensa och skölj bären som ska vara väl mogna.
Varva i en rostfri kastrull tillsammans med sockret.
Värm upp blandningen och låt koka långsamt i 10 minuter.
Rör om försiktigt då och då.
Ta kastrullen från värmen och skumma väl.
Blanda natriumbensoatet i lite av den varma sylten och rör ner resten av sylten.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut och förvara svalt.