Antal: 12 stycken
Ingredienser:
1 förp Göteborgs Utvalda Havssaltade
500 g räkor med skal
1 dl prästost, riven
1 dl majonnäs
0,5 dl färskost
0,5 kruka dill, hackad
1 msk färsk pepparrot, riven
salt
citron, saften
50 g löjrom
Gör så här:
Skala alla räkor och lägg i en sil eller durkslag så de får rinna av lite.
Grovhacka sedan räkorna.
Lägg räkorna i en bunke och blanda med riven ost, majonnäs och färskost.
Börja med lite majonnäs och se att röran inte blir för rinnig.
Smaka upp med riven pepparrot, finhackad dill, salt och lite citronsaft.
Lägg upp kexen på tallrik, toppa med skagenröra, en klick löjrom och en kvist dill.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g varmrökt lax
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 dl cornichons, finhackade
1 rödlök, finhackad
3 msk färsk pepparrot, finriven + extra till servering
3 msk dill, finskuren + extra till servering
4 brödskivor
50 g laxrom
smör, att steka i
Gör så här:
Bryt ner varmrökt lax i en skål.
Blanda med cornichons, rödlök, riven pepparrot, dill, majonnäs och gräddfil.
Blanda ihop till en röra och smaka av.
Stek klassiskt rostbröd frasigt i smör.
Upp på tallrik, på med laxröran, toppa med forellrom, dill och riven pepparrot.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Antal: 1 glas
Ingredienser:
5 cl gin
3 cl citronsaft, färskpressad
2 cl sockerlag
8 blad thaibasilika
5 dl kokosmjölk
100 g strösocker
Gör så här:
Mixa sockerlag med thaibasilika.
Sila av.
Koka upp kokosmjölk och socker på medelvärme.
Låt svalna helt i kylskåp.
Fyll en sifon med kokosmjölken.
Skaka alla ingredienserna kalla.
Sila upp över en stor isbit i ett lågt glas och toppa med kokosskum från sifonen.
Garnera eventuellt med thaibasilika.
TIPS! Ett skum med lägre temperatur ger ett kompaktare skum, och tvärt om.
Antal: 4 portioner
Ugn: 150-160 grader, 15-20 minuter
Ingredienser: