Ingredienser:
250 g körsbärstomater i olika färger
1 kruka bladpersilja
½ msk strösocker
flingsalt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olja
Gör så här:
Dela tomaterna och strimla persiljan fint.
Blanda tomaterna med strösocker och salt.
Ringla över vinäger och olja.
Låt marinera ca 10 min.
Toppa tex en paj med tomaterna vid servering.
Antal: 4 glas
Ingredienser:
8 dl sockerdricka
2 dl frysta hallon, tinade
ätbart pärlpulver
Gör så här:
Pressa ur saften ut hallonen genom att trycka dem genom en sil.
Blanda med socker och tillsätt pärlpulver.
Häll upp i vackra glas.
Ingredienser:
1 kg hallon
1/2 kg Syltsocker
Gör så här:
Rensa hallon och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker.
Låt koka i 3-4 minuter.
Skumma sylten.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut och förvara svalt.
Du kan byta ut hallonen mot andra bär eller frukter.
Ingredienser:
3 cl limejuice
2 cl granatäpplesirap (eller grenadine)
mousserande vin (alkoholfritt, med så låg sötma som möjligt)
Gör så här:
Skaka grenadine och lime kallt med is.
Sila genom finmaskig sil ned i ett glas på fot.
Toppa med det alkoholfria bubblet.
Antal: ca 20 kakor
Ingredienser:
3 äggvitor
ca 200 g kokosflingor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en apelsin
rivet skal av en lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda allting i en stor bunke.