Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g räkor med skal
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar
1 röd chilifrukt
200 g vitkål
Kokosfett att steka i
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1-2 tsk röd currypasta
1 burk musslor
Några nypor chiliflakes
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala räkorna och hacka löken.
Riv eller pressa vitlöken och strimla salladslöken.
Hacka chilin och skär vitkålen i strimlor.
Fräs lök, vitlök, salladslök, chili och vitkål i kokosfett.
Tillsätt vatten och låt det sjuda 10 minuter.
Häll i kokosmjölken och krydda med currypasta och smaka av med salt och peppar.
Häll vattnet av musslorna och tillsätt dem och räkorna.
Låt soppan bli varm igen och servera den med lite chiliflakes.