Foodish

Ostpaj med soltorkade tomater (LCHF)

Av Maria - 2015-11-28 16:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 175 grader, 8-10 minuter + 225 grader 20-25 minuter


Ingredienser:

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl

½ dl sesamfrön

40 g smör

1 msk fiberhusk

1 kruka basilika

1 tsk salt

1 ägg till pajdegen


Fyllningen:

4 ägg

2 dl vispgrädde

6 soltorkade tomater

Salt

Peppar

300 g västerbottensost


Ingredienser:

Pajdegen: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg mandelmjöl och sesamfrön i en bunke. Tillsätt smör, fiberhusk, hackade basilikablad, salt och ägg och blanda till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Förgrädda skalet i 8-10 minuter.

Höj värmen till 225 grader.

Fyllningen: Vispa ihop ägg och grädde och blanda ner hackade soltorkade tomater. Smaksätt med salt och peppar. Riv osten, blanda ner den i äggstanningen och häll allt i pajskalet. Låt stå i ugnen 20-25 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards