Antal: 2 portioner
Ingredienser:
2 fläskkarréskivor
Salt
Nymalen svartpeppar
4 skivor surdegsbröd
2 msk majonnäs
20 g fina salladsblad
1/3 gurka
Picklad rödlök:
1 dl vatten
½ dl socker
2 msk ättikssprit (12%)
1 rödlök, tunt skivad
Chuthey:
3 nektriner
3/4 strösocker
2 msk vitvinsvinäger
½ färsk jalapeño eller 1 grön chili, urkärnad och hackad
Gör så här:
Chutney:
Skär bitar av nektarinerna runt kärnan.
Tärna bitarna och lägg i en kastrull med socker, vinäger och jalapeño.
Låt koka ihop till en marmeladliknade chutney.
Picklad rödlök:
Rör ihop vatten, strösocker och ättikssprit.
Skiva rödlöken tunt och låt dra i lagen ca 30 minuter.
Salta och peppra köttskivorna.
Grilla brödskivorna till fin färg och köttet tills det är genomgrillat.
Skär köttet i sneda tunna skivor.
Bred majonnäs på två av bröden och toppa med sallad, köttskivor, chutney, hyvlad gurka och picklad rödlök.
Lägg på de andra brödskivorna och servera direkt.