Foodish

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektriner & jalapeño

Av Maria - 2018-06-29 06:00




Antal: 2 portioner


Ingredienser:

2 fläskkarréskivor

Salt

Nymalen svartpeppar

4 skivor surdegsbröd

2 msk majonnäs

20 g fina salladsblad

1/3 gurka


Picklad rödlök:

1 dl vatten

½ dl socker

2 msk ättikssprit (12%)

1 rödlök, tunt skivad


Chuthey:

3 nektriner

3/4 strösocker

2 msk vitvinsvinäger

½ färsk jalapeño eller 1 grön chili, urkärnad och hackad


Gör så här:

Chutney:

Skär bitar av nektarinerna runt kärnan.

Tärna bitarna och lägg i en kastrull med socker, vinäger och jalapeño.

Låt koka ihop till en marmeladliknade chutney.


Picklad rödlök:

Rör ihop vatten, strösocker och ättikssprit.

Skiva rödlöken tunt och låt dra i lagen ca 30 minuter.


Salta och peppra köttskivorna.

Grilla brödskivorna till fin färg och köttet tills det är genomgrillat.

Skär köttet i sneda tunna skivor.

Bred majonnäs på två av bröden och toppa med sallad, köttskivor, chutney, hyvlad gurka och picklad rödlök.

Lägg på de andra brödskivorna och servera direkt.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards