Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 12-13 minuter
Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
En nypa salt
1 msk kardemumma
50 g smör
1 äggula
250 g mascarpone
2 dl rysk yoghurt
Rivet skal av 1 citron och 1 apelsin
2 msk pressad apelsin
½ tsk vaniljpulver
1 msk sötning
100 g färska blåbär
2 msk bipollen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmjöl, fiberhusk, salt och kardemumma i en bunke.
Tillsätt smör skuret i tärningar och äggulan.
Knåda ihop till en deg och dela i fyra bitar.
Tryck ut degen i fyra portionsformar och grädda i 12-13 minuter.
Låt pajskalet svalna.
Blanda mascarpone, yoghurt, citron- och apelsinskal, apelsinjuice, vaniljpulver och valfri sötning.
Fördela smeten i pajskalen och bred ut.
Dekorera med blåbär och bipollen.