Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
250 g pasta
1 gul färsk lök
1 liten zucchini
1 halloumiost (250g)
1 ask cocktailtomater (250g)
1 vitlöksklyftor
1 burk tomatsås (jag använde Barillas smaksatt med basilika)
1 påse riven mozzarella (150g)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.
Skala, halvera och skär löken tunt.
Skär zucchinin på längden och skär i 1/2 cm tjocka skivor.
Skär halloumin i cm-stora tärningar.
Skär tomaterna i hälften.
Fräs zucchinin i olja på hög värme ca 5 minuter.
Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet.
Skala och pressa vitlöken.
Smaksätt med salt och peppar.
Lägg det åt sidan.
Stek halloumin i olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.
Blanda pasta, tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och tomater i en ugnsfast form.
Smaka av med salt och peppar.
Strö över mozzarellan.
Gratinera i ugnen ca 10 minuter.