Ugn: 200 grader, 25-30 minuter
Ingredienser:
Pudding:
1⁄2 vaniljstång
4 dl kall risgrynsgröt
1 ägg
1–2 msk socker
rivet skal av en apelsin
Apelsinsås:
2 dl apelsinjuice
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Garnering:
hackade mandlar
Gör så här:
Skåra vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
Blanda samman den kalla gröten med ägget, sockret och fröna från vaniljstången.
Riv ner skalet av en tvättad, apelsin och rör ihop.
Häll i en ugnsfast form och grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 25–30 minuter.
Låt puddingen svalna något. Blanda apelsinjuice och socker i en kastrull.
Värm under omrörning och sikta ner potatismjölet.
Sjud försiktigt under omrörning tills såsen tjocknar något.
Häll såsen över puddingen och servera med hackade mandlar.