Foodish

Risgrynspudding med apelsinsås

Av Maria - 2021-12-09 06:00

Ugn: 200 grader, 25-30 minuter


Ingredienser:

Pudding:

1⁄2 vaniljstång
4 dl kall risgrynsgröt
1 ägg
1–2 msk socker
rivet skal av en apelsin


Apelsinsås:

2 dl apelsinjuice
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl


Garnering:

hackade mandlar


Gör så här:

Skåra vaniljstången och skrapa ur kärnorna.

Blanda samman den kalla gröten med ägget, sockret och fröna från vaniljstången.

Riv ner skalet av en tvättad, apelsin och rör ihop.

Häll i en ugnsfast form och grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 25–30 minuter.

Låt puddingen svalna något. Blanda apelsinjuice och socker i en kastrull.

Värm under omrörning och sikta ner potatismjölet.

Sjud försiktigt under omrörning tills såsen tjocknar något.

Häll såsen över puddingen och servera med hackade mandlar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards