Antal: 8 portioner
Ugn: 175 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
200 g vit bakchoklad
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 g saffran
0,5 krm salt
1 krm vaniljpulver
1,75 dl vetemjöl
3 ägg
florsocker, att pudra med
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i en form, ca 23 cm i diamater, som du fodrat med bakplåtspapper.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med florsocker och hallongrädde.
Hallongrädde:
Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
Servera direkt och njut!