Ugn: 175 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
175 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
rivet skal av två apelsiner
rivet skal av en citron
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
700 gr falukorv strimlad
Gör så här:
Fräs upp falukorv med 2 krm curry, gul lök, champinjoner och vitlökspulver.
Koka under tiden ris och när falukorven fått färg kan du tillsätta bananskivorna och låta steka upp någon minut.
Häll på med matlagningsgrädde och 2 krm curry.
Låt puttra en stund och servera sedan med riset.
Ugn: 225 grader, 30 minuter
Ingredienser:
2 morötter
2 potatisar
1 rödbeta
1 palsternacka
1/2 röd lök
3 teskedar flytande honung
Gör så här:
Skala alla rotfrukterna utom potatisen.
Klyfta alla rotfrukterna och skiva löken.
Lägg rotfrukterna i en ugnsform.
Ringla över honung och olivolja och ställ in ugnen i 30 minuter på 225 grader.
Ingredienser:
valfri mängd rostas
3 teskedar soja
1 msk matolja
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm grillkrydda
1 krm chili flakes
Gör så här:
Skiva upp rostas om du fått den i bit.
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg köttet med denna vätska i en påse.
Låt ligga framme i rumstemperatur i ca 1 timme.
Stek köttet i stekpannan några minuter på varje sida beroende på hur blodigt du vill ha ditt kött.
Servera med rotfrukter, en grönsallad och någon trevlig dryck.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
3 dl mango skuret i tärningar
6 dl mjölk
Gör så här:
Kör allt i en mixer eller blender.
Häll upp i glas och njut.