Ugn: 175 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ett paket saffran
russin
Gör så här:
Stöt saffranet med lite av sockret och tillsätt lite mjölk för att lösa den.
Blanda samman resten av sockret med rumsvarmt eller flytande smör och tillsätt sedan ägg och resten av mjölken och saffransblandningen.
Rör mjöl och bakpulver för sig och blanda ner.
Fyll muffinsformar till drygt hälften med smet och tryck ner några russin i varje.
Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.
Antal: ca 20 stycken
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
100 gr smält smör
Jäsning: 30 minuter
Ugn: 200 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
1 halvt paket jäst
Grädda sedan i ugnen i ca 25 min i 200 grader.
Tips!
Du får ett gott smör genom att ta det lite av vanliga margarinet och blandar detta med persilja och salt.
Saltet i smöret lyfter brödets smak.
Ingredienser:
2, 5 dl grädde
1 msk florsocker
100 gr mörk choklad
2 äggulor
Gör så här:
Vispa grädden och florsocker med elvisp, inte allt för hårt.
Smält 100 gr riktigt mörk choklad i ett vattenbad eller i micron.
Blanda ner chokladen i grädden tillsammans med äggulorna och vispa till en lagom fast konsistens.
Häll upp blandningen i muffinsformar och täck hela glassen med plastfolie och ställ in i frysen ett par timmar.
Tag fram 30 minuter före servering.
Passar utmärkt till en kladdkaka, fruktsallad eller bara som den är.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
8 potatisar