Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 st lime, saft
1 st lime, skal
1 st granny smith äpple
2 dl Körsbär/bigarråer
1 st banan
2 st persikor
2 st passionsfrukter
Strösocker
Vaniljsocker
2 st kiwi
Servering:
Strösocker
5 dl Vispgrädde (36-40 % fett)
Gör så här:
Riv av limeskalet från en lime ner i en bunke/en kopp där du ska ha den pressade limesaften i.
Pressa sedan ut limesaften, ta gärna med fruktköttet i saften också.
(Har du ingen citruspressar kan du antingen dela upp limen i klyftor och pressa ut saften med fingrarna eller använda en gaffel och vrid om den i halvor av limen.)
Ställ in saften i kylen.
Skala frukterna ( de som behöver skalas) och hacka upp dem.
Lägg frukterna i en bunke.
Häll i saften i bunken med frukten i och ställ in det i kylen i minst 15 minuter för att det ska dra in limen i frukterna.
Häll upp grädden i en bunke, häll också i önskad mängd vaniljsocker och strösocker.
Vispa grädden. Sedan är det klart att servera!
TIPS!
Man kan använda både färska och frusna bär till tex frusna bär, 250 g hallon/blåbär också för att dryga ut fruktsalladen lite till.
När man använder bären så lägger man upp dem i en bunke en stund innan man ska göra resten av fruktsalladen.
Då häller man även över lite socker på de frusna bären och blandar lite så behövs det inte lika mycket socker sedan.
Är du sedan en sockerråtta som många andra så kan du hälla över lite strösocker på grädden precis innan du ska äta