Foodish

Fläskfilégryta med gyllene blomkålsmos (LCHF)

Av Maria - 2015-12-03 21:10

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Grytan:

400 g fläskfilé

2 kryddstarka korvar, totalt ca 150 g

2 röda paprikor

Smör eller kokosfett att steka i

3 dl vispgrädde eller kokosmjölk

Salt

Peppar


Blomkålsmos:

1 stort blomkålshuvud

1˝ dl majonnäs

1-2 tsk curry

Salt

Peppar


Tillbehör:

Salladsblad


Gör så här:

Putsa fläskfilén och skär den i bitar.

Skär korven i slantar.

Kärna ur och strimla paprikan.

Stek fläskfilén i smör eller kokosfett så att den får lite färg.

Lägg över den i en gryta.

Stek också korven och lägg över den i grytan.

Häll över grädden och låt allt koka upp.

Tillsätt paprikan och låt allt puttra på svag värme ca 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar.


Blomkålsmos:

Koka blomkålen mjuk och mixa med majonnäs.

Smaka av med curry, salt och peppar.


Servera grytan med blomkålsmoset och salladsblad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards