Ingredienser:
4 ägg
2 dl matlagningsgrädde
Gör så här:
Knäck äggen i en bunke.
Rör om med en gaffel försiktigt så äggulor och vitor blandas.
Tillsätt grädden och häll upp i en stekpanna på medelvärme och låt omeletten puttra tills den är genomstekt.
När omeletten är färdig så häll över halva omeletten på ett fat och häll på någon sorts av stuvning tex svampstuvning.
Antal: 16 stycken
Ingredienser:
120 g dadlar, urkärnade
2 msk osötat jordnötssmör
0,25 tsk salt
0,25 tsk vaniljpulver
1,5 dl havremjöl
0,5 dl rostade jordnötter (salta)
120 g mörk choklad
Gör så här:
Lägg dadlar i kokande vatten 10 minuter.
Häll av vattnet och lägg i en mixer tillsammans med jordnötssmör, salt och vaniljpulver.
Tillsätt 1 msk vatten och kör till en slät puré.
Späd ev. med lite mer vatten tills den får en krämig, men inte rinnig, konsistens.
Låt ¼ av purén vara kvar i mixern och blanda ner havremjöl.
Kör till en fast deg.
Pressa ut i en form (10x15 cm) med bakplåtspapper.
Bred över resterande dadelsmet.
Hacka jordnötter grovt och lägg på smeten.
Ställ in i frysen ca 1 timme tills den är fast.
Ta ut och dela i 16 bitar.
Smält choklad och doppa dadel- och jordnötsbitarna på alla sidor.
Toppa med flingsalt och låt chokladen stelna i kylen ca 10 minuter.
Tips!
Vill du spara tid kan du lägga dadlarna i vatten i en skål med plastfolie och mikra på full effekt drygt 1 minut.
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
1 msk strösocker
2 rödlökar, skivade
salt
1 msk Zeta vitvinsvinäger
Gör så här:
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt sockret.
Rör om till sockret börjar skifta färg till brunt.
Lägg i löken och ”stek” den långsamt så den blir mjuk och gyllenbrun.
Salta och låt svalna något.
Blanda i vinäger och servera till ost, grillad fisk eller kött.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4-6 korvar med hög kötthalt
Olja till stekning
2 paprikor
1 zucchini
10 champinjoner
1 tsk hel kummin
1 burk färdig tomatsås, ca 500 g, gärna med lök och örter
2 dl crème fraiche
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär korven i skivor och bryn i olja i en stekpanna.
Skär grönsakerna i mindre bitar och stek dem mjuka i olja tillsammans med kumminfröna.
Blanda korv och grönsaker i pannan.
Häll på tomatsås och crème fraiche, blanda och låt allt bli varmt.
Smaka av med salt och peppar och ev. mer örtkryddor.