Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 schalottenlök
1 klyfta vitlök
2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)
1 dl torrt vitt vin
5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)
50 g Västerbottensost
200 g svamp
olivolja
smör
salt
Gör så här:
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
Fräs lök, vitlök och gryn i olivolja i en vid kastrull.
Häll i vinet och låt det koka i en minut.
Tillsätt ca 2,5 dl av buljongen.
Koka ”grynotton” på låg temperatur och rör om hela tiden.
Späd vartefter med den resterande buljongen.
Riv västerbottensosten.
Tillsätt osten efter ca 12 minuter, när grynen har ett lätt tuggmotstånd och smaka av med salt.
Ansa och bryn svampen i olja till fin brynt färg och smaka av med salt.
Lägg upp ”grynotton” och toppa med den goda svampen.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g falukorv
1 gul lök
smör, till stekning (eller margarin)
3 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
2 dl grädde
salt
peppar
persilja, hackad
Gör så här:
Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka bitar.
Skala och hacka löken.
Låt fettet bli ljusbrunt i en panna.
Bryn korv och lök.
Tillsätt tomatpuré, dijonsenap och rör om.
Späd med grädde.
Smaksätt med salt och peppar.
Koka ett par minuter.
Rör i hackad persilja efter smak.
Servera med ris, kokt potatis, råris, quinoa eller pasta och en grönsallad.
Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din Korv Stroganoff!
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Antal: 4 ´portioner
Ingredienser: