Ingredienser:
3 heta chorizokorvar
Ugn: 160-170 grader, 8 minuter
Ingredienser:
100 g smör
1 (rågad) dl socker
1/2 dl sirap
3 1/4 dl vetemjöl
2 msk finmald pepparkakskrydda (kanel, ingefära och kryddnejlika)
1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 dl mandelspån
Gör så här:
Blanda samman smör, socker och sirap (smöret ska vara rumsvarmt och mjukt).
Rör ner övriga ingredienser och blanda ihop till en lätthanterlig deg.
Klä en avlång form med plastfolie och tryck ut degen i den.
Ställ kallt i någon timme och stjälp sedan upp kakan på bakbordet.
Skär i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 8 minuter på 160-170 graders värme.
Ingredienser:
Botten:
7 degestivekex
200 gr smör
Topping:
200 gr creme cheese philadelphia
1 burk kesella kvarg
2 dl hallon och blåbär
1 dl socker
1 äggula
Gör så här:
Krossa degestivekexen och smält smöret.
Blanda degestivekexen med smöret och tryck ut detta i botten på en löstagbar form.
Blanda creme cheese med kesella, äggula och bären och självklart sockret.
Kör en stund med elvisp och hälls sedan detta över blandningen med degestivekexen.
Ställ in i frysen några timmar.
Glöm inte ta fram kakan i god tid, ca 1 timme före servering.
Antal: 2 portioner
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
4 dl frysta räkor
Strö riven ost över crêpesen och låt stå i ugnen i 200 grader tills osten smält och fått fin färg.
Den här rätten är perfekt att göra om du får pannkakor över.
Antal: 2 portioner
Ugn: 225 grader, 40 minuter
Ingredienser:
Kyckling: